Από 8 έως 22 Αυγούστου θα είμαστε ΚΛΕΙΣΤΑ ΛΟΓΩ ΔΙΑΚΟΠΩΝ!

Menu

Από 8 έως 22 Αυγούστου θα είμαστε ΚΛΕΙΣΤΑ ΛΟΓΩ ΔΙΑΚΟΠΩΝ!

Παρουσίαση Aromadiva

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Παρουσίαση Aromadiva

Παρουσίαση Aromadiva

Ευχαριστούμε θερμά το περιοδικό “Ζω στα Πεύκα” για το πολύ όμορφο αφιέρωμα που έκανε στην επιχείρηση μας!

Παρουσίαση AromadivaΠαρουσίαση Aromadiva

Παρουσίαση Aromadiva

H XHMEIA ΣTHN YΠHPEΣIA THΣ AΠOΠΛANHΣHΣ!

ΠΩΣ ΞEKINHΣE H IΣTOPIA TOY APΩMATOΣ;

Η πρώτη μορφή αρώματος ήταν το λιβάνι. Ανακαλύφθηκε στη Μεσοποταμία πριν από 4,000 χρόνια και την ίδια ακριβώς περίοδο – σύμφωνα με ανασκαφές – ανακαλύφθηκαν αρώματα και στην Κύπρο. Η σύγχρονη αρωματοποιΐα ξεκίνησε στα τέλη του 19ου αιώνα. Το «άρωμα» (perfume) προέρχεται από το λατινικό “perfumus”, που σημαίνει «μέσω του καπνού».

ΤΟ APΩMA EINAI ENA EIΔOΣ EΠIΣΦPAΓIΣHΣ THΣ ΠPOΣΩΠIKOTHTAΣ MAΣ;

Στο άρωμα έχουν αδυναμία όλες οι γυναίκες, αλλά και οι άντρες. Το άρωμα προσδιορίζει την προσωπικότητα, δείχνει στοιχεία του χαρακτήρα και φυσικά, ξεσηκώνει. Από την πιο ρομαντική ως την πιο δυναμική, από τον παραδοσιακό μέχρι και τον μοντέρνο άνδρα… όλοι έχουν το άρωμα, σήμα κατατεθέν τους.

MΠOPEI ENA APΩMA NA MAΣ AΛΛAΞEI TH ΔIAΘEΣH; 

Τα αρώματα βελτιώνουν τη ψυχική διάθεση και δίνουν αισιοδοξία. Με το άρωμα αισθανόμαστε «ντυμένοι»! Προσθέτει το κάτι παραπάνω, μας κάνει να νιώθουμε ξεχωριστοί! Αυτό αποδεικνύεται και από έρευνες, που δείχνουν πως το άρωμα όχι μόνο μας κάνει να νιώθουμε πιο ελκυστικοί, αλλά μπορεί να μας δώσει μεγάλη δύναμη. Όμως, η επιλογή του κατάλληλου αρώματος που ταιριάζει στο χαρακτήρα μας δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, καθώς δεν ταιριάζουν όλα τα αρώματα σε όλους τους τύπους δέρματος.

ΓIATI MAΣ APEΣEI NA ΦOPAME APΩMATA;

Εκτός από τον προφανή λόγο, του να μυρίζουμε ευχάριστα, υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι 3 βασικοί λόγοι που κάνουν τη χρήση αρωμάτων αναπόσπαστο κομμάτι της περιποίησης του εαυτού μας.

  • Τα αρώματα είναι φορείς μνήμης.Η μυρωδιά τους ξυπνά συχνά μνήμες συνδεδεμένες με ένα συγκεκριμένο άτομο η με ευχάριστες και ζεστές στιγμές του παρελθόντος και της παιδικής ηλικίας. Κανείς δεν ξεχνά εύκολα, για παράδειγμα, το άρωμα της μητέρας του.
  • Μας βοηθούν να «αποδράσουμε»αφού μας χαλαρώνουν, δίνοντάς μας μία αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης, ακόμα και μία αίσθηση ελευθερίας, ξυπνώντας μέσω της όσφρησης όλες μας τις αισθήσεις.
  • Μας προσδίδουν γοητείακαι μας δημιουργούν την αίσθηση ότι είμαστε ξεχωριστοί, ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή μας. Πολλές φορές εκφράζουν τη διάθεση και την προσωπικότητά μας, αφήνοντας την προσωπική μας σφραγίδα στο χρόνο.

Τελικά ο κύριος λόγος για τον οποίο φοράμε το άρωμά μας είναι το ότι απλώς αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε πιο χαρούμενοι!

OTAN EPXONTAI ANAΠOΦAΣIΣTEΣ NA ΣAΣ ZHTHΣOYN ENA APΩMA ME ΠOIA KPITHPIA  EΠIΛEΓETE AYTO ΠOY ΘA ΔΩΣETE ANAMEΣA ΣTOYΣ 300 TITΛOYΣ ΠOY EXETE ΣTH ΣYΛΛOΓH ΣAΣ;

Διερευνούμε τα γούστα τους με βάση τα αρώματα που είτε φόρεσαν είτε μύρισαν κάπου αλλού και τους άρεσαν. Επιπλέον, προσπαθούμε να καταλάβουμε την προσωπικότητα τους και να προτείνουμε κάτι που θα της ταιριάζει.

ΟΙ κλασικές, κομψές γυναίκες έχουν αρκετά λεπτό γούστο και προτιμούν λουλουδάτα αρώματα. Οι πιο μοντέρνες που έχουν μίνιμαλ στιλ, τους ταιριάζει ένα άρωμα με καθαρή σύνθεση και γενικά τα αρώματα που προσδίδουν φινέτσα. Οι σέξι και απελευθερωμένες, αδιαμφισβήτητα επιλέγουν κάτι πιο πικάντικο και εξωτικό. Οι πρωτοποριακές με ελεύθερο πνεύμα, θέλουν ένα τολμηρό και εθιστικό άρωμα.

 TO APΩMA EXEI MOΔA;

Ναι , έχει μόδα. Το άρωμα δημιουργεί ή και ακολουθεί τις γενικότερες τάσεις της κάθε σεζόν. Πχ. οι τάσεις των τελευταίων 2 ετών είναι το ρομαντικό – σύγχρονο ντύσιμο, που εκφράζεται με τα φλοράλ ντεσέν και τα nude χρώματα. Έτσι, βλέπουμε πως και τα περισσότερα νέα αρώματα είναι λουλουδάτα με κυρίαρχες τις ποικιλίες του τριαντάφυλλου, αλλά και τις musc νότες.

 O ANTPAΣ AΓOPAΣTHΣ ΠΩΣ ΣYMΠEPIΦEPETAI;

Το άρωμα  που φοράει ένας άντρας, στέλνει μηνύματα για το πώς θέλει να τον βλέπουν οι γύρω του. Πριν αρκετά χρόνια, οι άντρες απέφευγαν να φορέσουν άρωμα ή να αγοράσουν μια κολόνια. Έβαζαν άρωμα, μόνο με το άλλοθι της λοσιόν για μετά το ξύρισμα. Ο άντρας ήταν κολλημένος στο άρωμά του και ήταν αδύνατον να του το αλλάξει κανείς. Σήμερα, ευτυχώς, εξελίχθηκε. Φοράει καθημερινά το άρωμα του, επιλέγει ανάμεσα σε δύο ή τρία αρώματα και το απολαμβάνει. Αλλά η επιλογή του αρώματος του, παραμένει σταθερά η ουσιαστική επιλογή, για την εικόνα που θέλει να παρουσιάσει.

TI EINAI AYTO ΠOY ΠPOKAΛEI ΠONOKEΦAΛO Σ’ ENA APΩMA;

Οι παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν πονοκέφαλο ή και ακόμη ναυτία και ζάλη είναι αρκετοί. Οι πιο συχνοί από αυτούς είναι:

  • Υπερβολική δόση αρώματος – Επιστήμονες λένε πως εάν εκτίθεσαι για μεγάλο χρονικό διάστημα σ’ ένα πολύ έντονο άρωμα, τότε ίσως και να σε επηρεάζει αρνητικά.
  • Η ευαισθησία σε ορισμένα συστατικά – Αν είσαι αλλεργική/ος σε κάποια συστατικά των αρωμάτων, μπορεί να δυσκολευτείς να απολαύσεις νέες μυρωδιές. Τα περισσότερα συστατικά όπως το λιμονένιο, το geraniol και το βενζοϊκό βενζύλιο, πολλές φορές ενοχλούν αρκετούς ανθρώπους.

ΠOIA EINAI TA ΣHMEIA ΠOY ΠPEΠEI NA KΛEIΔΩΣOYME ΔIAKPITIKA  ENA APΩMA;

Τα σημεία εκείνα στα οποία πρέπει να ψεκάζετε λίγο από το άρωμά σας, είναι κυρίως τα «σημεία σφυγμού», εκεί δηλαδή όπου έχουμε παλμό. Αυτά είναι και τα πιο θερμά σημεία του σώματος και κάνουν το άρωμά πιο έντονο. Είναι το εσωτερικό των αγκώνων, πίσω από τα γόνατα, στους αστραγάλους και πίσω από τα αυτιά και τα πιο τα πιο θερμά σημεία του σώματος μας.

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΔΩΡΟ?

Το άρωμα είναι αδιαμφισβήτητα, ένα από τα πιο ευπρόσδεκτα δώρα για όλους!

Αλλά και η όλη διαδικασία του να επιλέξεις ένα άρωμα σαν δώρο, είναι ευχάριστη, σε ιντριγκάρει. Εκφράζει την προσοχή αλλά και τη σημασία που έχει αυτό το άτομο για σένα. Αρκετές φορές, είναι ένα δώρο «σφραγίδα»! Αυτός ή αυτή που το δέχεται σαν δώρο, σκέφτεται «το φοράω για να το μυρίζει ο αγαπημένος/η μου» ή «το φοράω και το μυρίζει πάνω μου το παιδί μου»… Επειδή, ακριβώς η επιλογή αυτή περιέχει το προσωπικό γούστο, έχει ιδιαίτερη σημασία σαν δώρο και δύσκολα το αλλάζεις, όπως θα έκανες με κάτι άλλο.

ΠOΣO ΣHMANTIKH EINAI H AΠOΠΛANHΣH TΩN AIΣΘHΣEΩN ΣTH ZΩH MAΣ;

Όσο περισσότερα γνωρίζουμε για τις μυρωδιές, τόσο καλύτερα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την δύναμή τους. Η επιλογή του αρώματός σου, μπορεί να τον κάνει να νιώσει ιδιαίτερος. “Αν χρησιμοποιείς ένα άρωμα που ξέρεις πως του αρέσει, φαίνεται πως δίνεις σημασία στις προτιμήσεις του και πως προσπαθείς να τον ικανοποιήσεις”.

Το άρωμά σου μπορεί να βελτιώσει την σεξουαλική σου ζωή. Κάποια αρώματα μπορούν να βοηθήσουν το αντίθετο φύλο, να αντιληφθεί πόσο αισθησιακή/ος είσαι.

Η μυρωδιά από το άρωμα μίας γυναίκας (όχι οποιοδήποτε άρωμα) μπορεί να κινήσει το ενδιαφέρον του.

Αρώματα λουλουδιών – ειδικά τριαντάφυλλου, κρίνου και γαρδένιας – οδηγούν τους άντρες στο να δουν γεγονότα από μία ιδιαίτερα θετική πλευρά, σύμφωνα με μία έρευνα που έγινε σε ένα πανεπιστήμιο του New Jersey.

Tip από την Armadiva: Για νύχτες που θέλετε να επιχειρήσετε αποπλανήσεις, χρησιμοποιείστε γλυκά, σέξι αρώματα όπως αυτά με άρωμα βανίλιας, γιασεμιού η μόσχου. Επίσης, μια πολύ δελεαστική πρόταση για τέτοιες περιστάσεις είναι ένα άρωμα με pheromones (Οι Pheromones είναι ένα καλά κρυμμένο όπλο, το οποίο αποτελείται από αέρινες και άοσμες ουσίες που αυξάνουν την έλξη και την αυτοπεποίθηση).

 

 

 

 

Λάβετε τα τελευταία νέα μας!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα μας προϊόντα!