Από 8 έως 22 Αυγούστου θα είμαστε ΚΛΕΙΣΤΑ ΛΟΓΩ ΔΙΑΚΟΠΩΝ!

Menu

Από 8 έως 22 Αυγούστου θα είμαστε ΚΛΕΙΣΤΑ ΛΟΓΩ ΔΙΑΚΟΠΩΝ!

Φυτικά καλλυντικά VS συμβατικά καλλυντικά!!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Φυτικά καλλυντικά

Φυτικά καλλυντικά χρησιμοποιούν όλο και περισσότερες γυναίκες αυξάνοντας κατακόρυφα τη ζήτηση τους. Ο μύθος πως είναι ακριβότερα από τα αντίστοιχα τους χημικά καταρρέει και βρίσκει τα φυτικά καλλυντικά να κερδίζουν έδαφος αλματωδώς στις προτιμήσεις των καταναλωτών. 

Τα Φυτικά καλλυντικά εξασφαλίζουν αποτελεσματικά την φροντίδα της επιδερμίδας και ταυτόχρονα προωθούν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Οι καταναλωτές είναι πλέον πιο ευαισθητοποιημένοι στην προστασία του περιβάλλοντος και το γεγονός πως τα φυτικά προϊόντα ομορφιάς δεν δοκιμάζονται σε ζώα και δεν περιέχουν ζωικά συστατικά, ενισχύει περισσότερο την τάση προς την κατανάλωση τους.

Εκμεταλλεύονται στο έπακρο όλα τα στοιχεία που μπορεί να δώσει η φύση. Για την  παρασκευή τους δεν περιορίζονται μόνο στα συστατικά των φυτών, αλλά χρησιμοποιούνται και συστατικά της γης όπως αυτά της Νεκράς Θάλασσας η οποία είναι πλούσια σε ορυκτά και μέταλλα που προωθούν την υγεία της επιδερμίδας.


Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την επιλογή τους είναι η πιστοποίηση των προϊόντων που θα διαλέξετε. Υπάρχουν πολλά προϊόντα που τιτλοφορούν τον όρο «φυτικά καλλυντικά» ή «φυσικά καλλυντικά» εκμεταλλευμένα την αυξημένη ζήτηση. Προσοχή, γιατί δεν είναι όλα πιστοποιημένα.

Η αποτελεσματικότητα των φυτικών καλλυντικών, οφείλετε στο γεγονός πως τα συστατικά τους έχουν εξαιρετική θεραπευτική δράση, χωρίς να δημιουργούν παρενέργειες, μια και δεν περιέχουν χημικά. Έτσι δρουν σε συνέργεια με τις φυσικές λειτουργίες του οργανισμού και ταυτόχρονα τις ενισχύουν.

Όλα τα χημικά καλλυντικά περιέχουν ενεργά και ανενεργά συστατικά. Τα ενεργά είναι εκείνα που κάνουν καλό στο δέρμα, ενώ τα ανενεργά είναι σχεδόν πάντα τα χημικά συστατικά που χρησιμοποιούνται για να σταθεροποιήσουν τη σύνθεση του προϊόντος. Τα ανενεργά συστατικά δεν είναι φιλικές ουσίες για το δέρμα και πολλές φορές μπλοκάρουν ακόμη και την απορρόφηση των «καλών», ενεργών συστατικών.

Τα φυτικά καλλυντικά δεν περιέχουν χημικά ανενεργά συστατικά αλλά φυτικούς σταθεροποιητές στην παρασκευή τους κι αυτό σημαίνει πως απορροφώνται πλήρως από το δέρμα, μεγιστοποιώντας τα οφέλη τους.

Οι τιμές τους, συνήθως, εξαρτώνται από τη σπανιότητα των πρώτων υλών τους αλλά και από τη συσκευασία τους. Επιπλέον, τα περισσότερα φυτικά καλλυντικά δεν είναι επιβαρυμένα με κόστη διαφήμισης. Έτσι, οι τιμές που συναντάμε στα φυτικά καλλυντικά σε σχέση με την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα τους, είναι πολύ πιο οικονομικές σε σχέση με εκείνες των κλασσικών, χημικών καλλυντικών.

Λάβετε τα τελευταία νέα μας!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα μας προϊόντα!