Menu

Πες μου τι άρωμα φοράς, να σου πω ποιος είσαι!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Πες μου τι άρωμα φοράς, να σου πω ποιος είσαι…

Ξεχάστε τα μάτια. Το αληθινό παράθυρο για την ψυχή, ίσως να είναι απλώς…. το άρωμά σας!

Υπάρχουν ενδιαφέροντα στοιχεία που συνδέουν την επιλογή του αρώματος με την προσωπικότητά μας. Σύμφωνα με έρευνα που έκανε ο Alan R. Hirsch MD, ιδρυτής του Ιδρύματος «Θεραπείας και Ελέγχου Οσμών και Γεύσεων», σε 18.631 άτομα, το αγαπημένο μας άρωμα υποδηλώνει τον τύπο της προσωπικότητας μας. Βάσει των ευρημάτων του Dr. Hirsch, αυτά είναι οι τύποι αρωμάτων-προσωπικοτήτων που υπάρχουν, κατά κύριο λόγο.

Πες μου τι άρωμα φοράς, να σου πω ποιος είσαι…

Οι λάτρεις των εσπεριδοειδών – Ηγέτες

Παίρνετε πάντα την ευθύνη σε ομαδικές καταστάσεις; Οι φίλοι και η οικογένεια, σας περιγράφει σαν «αρχηγό»? Εάν ναι, μάλλον σας αρέσουν και τα αρώματα με νότες εσπεριδοειδών! «Αυτοί τύποι είναι ισχυροί, φιλόδοξοι, φυσικοί ηγέτες. Κάποιες φορές μπορούν να θεωρηθούν και ως κυρίαρχοι και επιθετικοί », λέει ο Δρ Hirsch. Αλλά μην ανησυχείτε, δεν υπάρχει ντροπή να είσαι ηγέτης στην εργασία ή και στη σχέση σου.

Οι λάτρεις του τριαντάφυλλου είναι προσεκτικοί

“Αυτοί οι άνθρωποι είναι ενδοσκοπικοί και ευαίσθητοι στις ανάγκες των άλλων. Τείνουν να ζυγίζουν όλες τις επιλογές πριν αποφασίσουν για κάτι “, σύμφωνα με τον Δρ Hirsch. Ελέγχουν τις παρορμήσεις τους, καθώς είναι από φυσικού τους προσεκτικοί και αναλυτικοί και σκέφτονται πριν δράσουν. Είναι οι άνθρωποι που αν «ξεσκονίσουν» τις αναμνήσεις τους θα βρουν περισσότερες χαρές από λύπες.

 Οι οπαδοί της Λεβάντας κάνουν σπουδαίους φίλους

Αν αγαπάτε να φοράτε αρώματα και προϊόντα με λεβάντα, μάλλον έχετε ένα τεράστιο δίκτυο στενών φίλων. Ακόμη, “οι άνθρωποι που προτιμούν τη λεβάντα τείνουν να είναι σεξουαλικά επιφυλακτικοί, αλλά περίεργοι. Εκτιμούν τη φιλία και τείνουν να δουλεύουν καλά σε ομάδες. Θεωρούνται ως στοχαστικοί και προσεκτικοί », λέει ο Δρ Hirsch. Όταν πρόκειται για τους κολλητούς σας φίλους, είστε ο μόνος που ποτέ δεν θα ξεχάσει τα γενέθλιά τους και μπορεί πάντα κάποιος να υπολογίσει σε εσάς με μια δύσκολη στιγμή.

Οι τύποι που αγαπούν το ζεστό άρωμα της Βανίλιας, μόνο ήπιοι δεν είναι

Σκέφτεστε πιθανώς ότι οι άνθρωποι που αγαπούν τη βανίλια είναι ήρεμοι. Ισχύει ακριβώς Πες μου τι άρωμα φοράς, να σου πω ποιος είσαι…το αντίθετο! Οι άνθρωποι που αγαπούν τη βανίλια είναι ζωντανοί, ενεργητικοί, η χαρά της ζωής. Η προσωποποίηση της εξωστρέφειας! Άτομα έντονα κοινωνικοποιημένα, που αγαπάνε το χορό, το ποτό, τη συνάντηση με νέους φίλους και την ζεστή ατμόσφαιρα. Η παραμονή στο σπίτι το Σαββατοκύριακο δεν είναι το φόρτε τους, μια και θα προτιμούσαν να περάσουν τη νύχτα σε έντονους ρυθμούς.

Οι λάτρεις του σανταλόξυλου είναι τελειομανείς

Ασκείτε αυστηρή κριτική στα γεγονότα και είστε ο σκληρότερος κριτής του εαυτού σας. Ο τύπος σας, είναι η κλασσική προσωπικότητα που υπερέχει στον ακαδημαϊκό χώρο, στον αθλητισμό και στην καριέρα σας. “Οι λάτρεις της σανταλόξυλου τείνουν να έχουν μεγάλες προσδοκίες για τον εαυτό τους και τους άλλους. Εύκολα επηρεάζονται, ακόμη και από απλές παρατηρήσεις και μπορούν εύκολα να παρερμηνεύσουν αυτό που λένε οι άλλοι γι αυτούς “, δήλωσε ο Δρ Hirsch. Χαλαρώστε κι αφιερώστε ένα λεπτό για να αναλογιστείτε τα επιτεύγματά σας. Είναι σίγουρα σπουδαία και πολλά!

Αυτοί που αγαπούν τα φρουτώδη αρώματα έχουν έντονη προσωπικότητα

Φανταζόμασταν ότι οι άνθρωποι που φορούν φρουτώδη αρώματα θα ήταν ήρεμοι και χαρούμενοι. Μάλλον λάθος…. «Τείνουν να είναι πιο ευερέθιστοι, μανιώδεις και ίσως λίγο απαισιόδοξοι», λέει ο Δρ Hirsch. Έντονες προσωπικότητες, εκφράζουν με πάθος τη χαρά, το κέφι αλλά και τη λύπη τους. Έχουν έντονο χιούμορ, λίγο κυνικό κάποιες φορές. Μπορούν εύκολα να βρεθούν σε μεγάλη παρέα και άλλο τόσο να απομονωθούν χωρίς να το καταλάβουν και οι ίδιοι καν.

Οι λάτρεις των musk, «καθαρών» αρωμάτων λατρεύουν τις προκλήσεις και ….τις προσκλήσεις

Είστε ικανοί να τρέξετε ακόμη και μαραθώνιο για διασκέδαση. Απολαμβάνετε να φτάνετε στα όρια της αντοχής σας και είστε προσανατολισμένοι στην δράση. Απολαμβάνετε τις σωματικές και πνευματικές προκλήσεις, λέει ο Δρ Hirsch. Είστε γεμάτοι αυτοπεποίθηση, διαισθητικοί, προσανατολισμένοι στο στόχο και θέλετε να έχετε πάντα τον έλεγχο. Εξαιρετικά ανταγωνιστικοί σε συζητήσεις και παιχνίδια και αγαπάτε να θέτετε σκληρούς στόχους ακόμη και στον εαυτό σας .

Οι λάτρεις της Γαρδένιας είναι σταθεροί τύποι

Εάν κάποιος που σας περιέγραφε ποτέ ως “βράχο”, σίγουρα θα σας ήξερε καλά! “Οι λάτρεις της Γαρδένιας είναι σταθεροί και αξιόπιστοι”, λέει ο Δρ Hirsch. “Απολαμβάνουν τις ασφαλείς σχέσεις. Είναι οπαδοί παρά ηγέτες. Άνθρωποι που χαίρονται εύκολα, αγαπούν την άνεση και την ασφάλεια των μακροπρόθεσμων σχέσεων. Κρατούν φιλίες για δεκαετίες και δεν φεύγουν εύκολα από τη ζωή κάποιου. Ξέρουν να κρατούν τους δεσμούς και τις σχέσεις τους, ανεξάρτητα από τη φυσική απόσταση.

 

Λάβετε τα τελευταία νέα μας!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα μας προϊόντα!