Menu

Το Άρωμα σας βοηθάει να χάσετε κιλά! …..κι όμως γίνεται!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Το Άρωμα σας βοηθάει να χάσετε κιλά! …..κι όμως γίνεται!

Όλοι μας συνδεόμαστε με έναν ιδιαίτερα «μαγικό» τρόπο Το Άρωμα σας βοηθάει να χάσετε κιλά! …..κι όμως γίνεται!με κάποιο Άρωμα και γενικά με συγκεκριμένες μυρωδιές. Αλλά και συχνά, οι μυρωδιές μας οδηγούν σε διάφορες αντιδράσεις. Αδιαμφησβήτητα όμως, οι μυρωδιές παίζουν μεγάλο ρόλο στην καθημερινότητα μας.

Σύμφωνα με την Theresa Molnar, διευθύντρια του Ινστιτούτου Sense of Smell, που είναι το ερευνητικό και εκπαιδευτικό σκέλος του Fragrance Foundation: «Το Άρωμα και γενικότερα οι μυρωδιές έχουν τη δύναμη να επιδρούν θετικά στη διάθεση, να μειώνουν το άγχος, να βελτιώνουν τον ύπνο, να μεγαλώσουν την αυτοπεποίθηση αλλά και τις σωματικές ή και γνωστικές επιδόσεις». Έτσι λοιπόν, αν μπορείτε να συνειδητοποιήσετε τον τρόπο με τον οποίο σας επηρεάζουν οι μυρωδιές, θα είστε σε θέση να βελτιώσετε την υγεία και την καθημερινότητα σας.

Το Άρωμα συνδέει το μυαλό με το σώμα!

Η μυρωδιά μας προκαλεί συναισθήματα. Η απουσία της οσμής μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη. Όπως και το αντίστροφο: τα άτομα που πάσχουν από βαριά κατάθλιψη συχνά έχουν μειωμένη ευαισθησία στο να αντιληφθούν τις μυρωδιές.

Αφού λοιπόν υπάρχει σύνδεση μεταξύ μυαλού και σώματος και η μυρωδιά επηρεάζει τη σύνδεση αυτή, μπορεί να βελτιώσει την ανοχή στον πόνο. Μια ευχάριστη μυρωδιά μπορεί να αποσπάσει την προσοχή από τον πόνο και να διεγείρει τη διάθεση. Πρόσφατη μελέτη έδειξε πως τα γλυκά αρώματα λειτουργούν πολύ καλά σ΄ αυτό. “Οι γλυκές γεύσεις μειώνουν τον πόνο ενεργοποιώντας τα οπιοειδή συστήματα στον εγκέφαλο και η οσμή έρχεται να ενεργοποιήσει τα ίδια συστήματα”, λέει ο Αυστραλός ψυχολόγος John Prescott.

Το Άρωμα σας βοηθάει να χάσετε κιλά! …..κι όμως γίνεται!Με τον ίδιο τρόπο, το άρωμα σας βοηθάει να χαλαρώσετε. Μια πολύ καλή συμβουλή της Pamela Dalton, η οποία είναι αισθητηριακή ψυχολόγος στο Monell Chemical Senses Center, στη Φιλαδέλφεια, είναι η εξής: Διαλέξτε το αγαπημένο σας άρωμα και χαλαρώστε ή – ακόμη καλύτερα – κάντε διαλογισμό για λίγο. Μετά από κάποιες φορές που θα το επαναλάβετε, θα δείτε πως η συγκεκριμένη μυρωδιά και μόνο θα σας προκαλεί αίσθημα χαλάρωσης χωρίς να χρειάζεται να το προσπαθείτε.

Οι διάφορες μυρωδιές έχουν διαφορετικές επιδράσεις στον καθένα, αλλά κάποια φυσικά αρώματα επιδρούν το ίδιο στους περισσότερους.

Η Μέντα είναι αναζωογονητική. “Το άρωμα της αυξάνει τη δραστηριότητα του εγκεφάλου και μας δραστηριοποιεί ευχάριστα. Έρευνα σε αθλητές έδειξε ότι έτρεχαν γρηγορότερα και εκτίθενται στο άρωμα της μέντας. Δοκιμάστε να βάλετε μερικές σταγόνες από άρωμα ή έλαιο μέντας σε ένα υφασμάτινο βραχιολάκι στον καρπό σας.

Το γιασεμί βοηθάει στον ύπνο. Έρευνες έχουν αποδείξει πως η μυρωδιά του γιασεμιού στην κρεβατοκάμαρά, σας οδηγεί σε πιο ξεκούραστο και βαθύ ύπνου και σε ένα μεγαλύτερο επίπεδο εγρήγορσης την επόμενη μέρα. Βάλτε μερικές σταγόνες από άρωμα ή έλαιο γιασεμιού στο μαξιλάρι σας και δοκιμάστε το.

Η λεβάντα είναι γενικά χαλαρωτική. Η έκθεση στο άρωμα λεβάντας μπορεί "να μειώσει τον καρδιακό παλμό. Χρησιμοποιήστε τη μυρωδιά για να χαλαρώσετε πριν τον ύπνο και αρωματιστείτε με άρωμα λεβάντας αν αισθάνεστε ότι θα καταρρεύσετε από κούραση. Θα δείτε πως θα σας τονώσει αμέσως!

Η βανίλια βοηθάει στην απώλεια βάρους. Η μυρωδιά της Βανίλιας λειτουργεί σαν αντικαταστάτης στην επιθυμία για κατανάλωση γλυκού κατά τη διάρκεια μιας δίαιτας. Δίνει την αίσθηση της ευχαρίστησης για γλυκό αλλά χωρίς τις  θερμίδες!

Λάβετε τα τελευταία νέα μας!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα μας προϊόντα!